Maskinpark

Vår maskinpark omfattar allt från manuella fräsar och svarvar till modern CNC-utrustning och fleroperationsmaskiner.

CNC-maskiner

CNC betyder Computer numerical control och det är ett styrsystem som man idag använder till att styra maskiner inom tillverkningsindustrin. Nu för tiden är det få företag som helt manuellt framställer sina produkter oavsett storlek.

Våra CNC maskiner styrs alltså ifrån ett datoriserat styrsystem eller med andra ord, CNC. Med detta system kan vi manövrera våra CNC maskiner till att bearbeta komponenters aspekter och funktioner eller så kan vi förbinda flera olika komponenter till en ny användbar sådan. CNC maskiner har mängder av olika funktioner och har hjälp oss något enormt när det kommer till snabba leveranstider samt vår höga kvalitet.

Det är dock så att dessa maskiner inte styr sig av sig själva utan det krävs en särskilt utbildad CNC-operatör att hantera dessa. CNC-operatörer är noggrant utbildade och det kan även vara så att olika CNC-opererade maskiner kräver olika grad av utbildning. Detta beror på att dessa maskiner kan ha varierande mjukvaror och skiljer sig från andra styrsystem. En CNC-operatör är en person som är otroligt tålmodig och koncentrerad. Då mycket inom produktionen står på spel kräver det mycket ansvar på maskinoperatörerna.

Våra CNC-operatörer har rikligt med erfarenhet att operera CNC-maskiner och detta är något som vi värderar högt. Detta eftersom vi alltid strävar efter snabba leveranstider och att alltid kunna leverera hög kvalitet

Fleroperations­maskin

Vårt mål är att alltid kunna leverera snabbt till våra kunder. Något som hjälper oss starkt med detta är våra fleroperationsmaskiner. Dessa ser till att vi med kvalitet och effektivitet alltid får fram rätt komponenter och produkter. Med dessa maskiner behöver vi inte längre ta en sak i taget utan de kan med enkelhet snabba på vår tillverkning.

Maskin Arbetsområde
1st Agie Charmilles CUT 300Sp 350x500x400 mm
1st Agiecut Evolution 3 350x500x250 mm
1st Agiecut Challenge 3 350x500x250 mm
1st Agiecut Challenge 2 250x350x250 mm
1st Starthålsgnist Drill 20 300x200x300 mm
1st Flerop Cincinnati V.CNC 750 762x510x510 mm
1st Planslip Proth
+ Manuell fräs/svarv mm

Metallbearbetning

Vi hjälper Er med allt ifrån enkla till mer komplexa detaljer, med hög precision.

CAD/CAM & Konstruktion

Vi använder Solidworks, EdgeCAM, PEPS och Cimco för att konstruera och bereda våra program.

Maskinpark

Vi har en kompetent maskinpark för både manuell och CNC-bearbetning av arbetsstycken.

Kontakta oss gärna
för offert eller förfrågan

Adress

Västbovägen 64
331 53 Värnamo

Telefon

0370-30 10 93