Vad gör vi?

Specialister på trådgnistning

– Vi hjälper er!

Trådgnistning är en metod för bearbetning i metall, mässing, koppar, ja allt material som är elektriskt ledande egentligen. Med rätt förutsättningar skulle vi i princip kunna bearbeta en meteroit!

För att kunna bearbeta materialet så krävs en mässingtråd. Allt ifrån några hundradelars millimeter, till våran ”standard” tråd på Ø0,25mm. Med hjälp utav en växelström så sker en gnisturladdning när tråden närmar sig det elektriskt ledande materialet vilket i sin tur smälter bort materialet. Det här är en process som upprepas fler än tusen gånger i sekunden och tack vare detta så skär maskinen fram den förprogrammerade konturen.

Oavsett om det är en tunn plåt på några tiondelars millimeter eller en detalj på 400mm i tjocklek så kan vi hjälpa er gnista fram önskad profil.

Värnamo Trådgnist AB har utvecklat sitt stora kunnande inom trådgnistbearbetning i nära samverkan med ledande industrier allt sedan starten 1985. Våra kunders krav på snabba leveranser har bidragit till vår höga tillverkningskapacitet.

Vår expertis

Genom vår expertis inom trådgnistning har vi möjligthet att applicera vårt arbete på många olika fronter.

Vi har vuxit ifrån att vara ett företag som enbart jobbar med trådgnistning till att placerat oss som en helhetsleverantör. Idag fungerar vi som en kugge i hjulet och hjälper våra kunder med allt ifrån att ta fram en enkel stans till hela klipp/bockverktyg.

Under senare tid har vi även nischat oss mot hela tillverkningsprocessen för extruderingsverktyg och har idag flertalet nöjda kunder inom detta hos oss.

Tack vare vårt breda kontaktnät så hittar vi alltid hitta en lösning på problemen!

Metallbearbetning

Vi hjälper Er med allt ifrån enkla till mer komplexa detaljer, med hög precision.

CAD/CAM & Konstruktion

Vi använder Solidworks, EdgeCAM, PEPS och Cimco för att konstruera och bereda våra program.

Maskinpark

Vi har en kompetent maskinpark för både manuell och CNC-bearbetning av arbetsstycken.

Kontakta oss gärna
för offert eller förfrågan

Adress

Västbovägen 64
331 53 Värnamo

Telefon

0370-30 10 93